Οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου Μεσσαρας


   
ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΡΦΑΝΑΚΗΣ ΣΤ.ΕΥΑΓ.& ΣΙΑ Ε.Ε - ΣΟΚΑΡΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


 ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΛ  28930 31283...fax 28930 31983.
Orfanakisher@yahoo.gr  ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ
   Το αγνό ελαιόλαδο διαθέτει αποδεδειγμένα μαλακτικές, ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες και μπορεί να φανεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό για πολλές χρήσεις. Προσφέρει μοναδική ενυδάτωση και αποτελεσματική προστασία ακόμα και σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα δύσκολες.
Για το πρόσωπο

Η επάλειψη του προσώπου με λάδι ελιάς ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος το δέρμα ενώ προλαμβάνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Αναμειγνύοντας ελαιόλαδο με λίγο λεμόνι μπορείτε να εξομαλύνετε τις σκούρες κηλίδες που έχει εμφανίσει το δέρμα σας καθώς το μείγμα αυτό έχει την ικανότητα να λευκαίνει και να φωτίζει το πρόσωπο. Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες λεμονιού στο μείγμα σας καθώς το λεμόνι είναι αρκετά όξινο.

Για την ενδυνάμωση των βλεφαρίδων και το ντεμακιγιάζ

Αναμείξτε ίσες ποσότητες λάδι αμυγδάλου και λάδι ελιάς και φτιάξτε ένα μείγμα ελαίων για άψογο ντεμακιγιάζ, αλλά και για θρέψη των βλεφαρίδων. Θα σας ενθουσιάσει όταν δείτε πόσο καλά και απαλά καθαρίζει!

Για χείλη που έχουν σκάσει

Ενυδατώστε τα χείλη σας καθημερινά και κυρίως το βράδυ απλά με λίγο αγνό ελαιόλαδο. Ήδη από την πρώτη εφαρμογή θα νιώσετε αισθητή διαφορά στα χείλη σας.

Για σκασμένα χέρια ή ξηρότητα στην επιδερμίδα

Αναμείξτε 50 ml λάδι ελιάς με 50 ml λάδι καλέντουλας. Προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριανταφυλλόξυλο. Tο μείγμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα σημεία του σώματος που έχετε ξηροδερμία ή σκασίματα. Είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιείτε βράδυ, πριν τον ύπνο.
Για την περιοχή των ματιών

Όταν δε χρησιμοποιείτε κάποια ειδική κρέμα, μπορείτε να απλώνετε με ένα βαμβάκι και με απαλές κινήσεις λίγο ελαιόλαδο στην περιοχή, όπου κάνει την εμφάνισή του το λεγόμενο "πόδι της χήνας", δηλαδή στις πλαϊνές περιοχές των ματιών όπου συνήθως σχηματίζονται ακτινωτές ρυτίδες έκφρασης.

Για την ξηροδερμία στην περιοχή του κεφαλιού


Οι περισσότεροι τύποι ξηροδερμίας που εμφανίζονται στην επιδερμίδα μας είναι συχνά αποτέλεσμα της αφυδάτωσης που προκαλεί η απότομη αλλαγή του καιρού. Τα αίτια της ξηροδερμίας μπορεί να είναι επίσης ψυχολογικά και κυρίως σε περιόδους με μεγάλο στρες το φαινόμενο μπορεί να ενταθεί ιδιαίτερα. Ένας από τους πιο επίμονους και ενοχλητικούς τύπους ξηροδερμίας είναι αυτός που παρουσιάζεται στο τριχωτό του κεφαλιού. Tα πιο κοινά συμπτώματα είναι σκάσιμο του δέρματος, έντονη φαγούρα και τσούξιμο.

 Το φαινόμενο αυτό συνήθως αντιμετωπίζεται με ειδικά σαμπουάν, αποχή από τις βαφές και τις χημικές επεξεργασίες καθώς και με ειδικές μαλακτικές λοσιόν. Μια εναλλακτική πρόταση για το αφυδατωμένο κεφάλι είναι το αγνό λάδι ελιάς. Δοκιμάστε να απλώσετε λάδι ελιάς στο κεφάλι σας χρησιμοποιώντας ένα απλικατέρ και στη συνέχεια χτενίστε σε όλο το μήκος των μαλλιών. Μαζέψτε τα μαλλιά σας σε αδιάβροχη μεμβράνη και κοιμηθείτε με αυτή τη νύχτα. Την επόμενη μέρα βάλτε σαμπουάν πρώτα σε στεγνά μαλλιά και στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά το λάδι λούζοντας καλά. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!
Για τη θρέψη των μαλλιών

Για μια εφαρμογή αναμείξτε 50ml λάδι ελιάς με 50ml δαφνέλαιο. Περάστε το μείγμα στα μαλλιά σας πριν το λούσιμο, αποφεύγοντας τις ρίζες αν αυτές είναι πολύ λιπαρές και επιμένοντας περισσότερο προς τις άκρες των μαλλιών, όπου συνήθως παρουσιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα ξηρότητας και οι μεγαλύτερες βλάβες. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αφήστε το μείγμα να δράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα και σε περιόδους που νιώθετε ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται θρέψη και τόνωση.   
Για το ξύρισμα

Για το ξύρισμα δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αγνό ελαιόλαδο αντί για κρέμα, τζελ ή αφρό ξυρίσματος. Το λάδι περιορίζει τους ερεθισμούς που προκαλεί το ξύρισμα ενώ παράλληλα αφήνει το δέρμα λαμπερό, ενυδατωμένο και απαλό.

Για αντιηλιακό

Το λάδι ελιάς μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπίδα για τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως εφαρμόζοντας αγνό ελαιόλαδο στο δέρμα αμέσως μετά την έκθεση στις UVA ακτίνες του ήλιου μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθούν ή να περιοριστούν οι βλαβερές συνέπειες αυτής της επικίνδυνης ακτινοβολίας όπως είναι ο καρκίνος του δέρματος.
Για μετά τον ήλιο

Το λάδι ελιάς είναι κατάλληλο και για την αφυδάτωση που παρατηρείται στο δέρμα, αλλά ακόμη και για τα εγκαύματα που μπορεί να προκαλέσει η έκθεση στον ήλιο. Οι ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες του ελαιολάδου μπορούν να καταπραΰνουν και να ανακουφίσουν από τον πόνο, να προλάβουν τα σημάδια και να αναζωογονήσουν τις περιοχές που έχουν υποστεί βλάβη.



Για αδύνατα και λεπτά νύχια

Αν έχετε ευαίσθητα και λεπτά νύχια μπορείτε να τα δυναμώσετε βυθίζοντας τις άκρες των δακτύλων σας για 5-10 λεπτά σε χλιαρό ελαιόλαδο.